top of page
20221006_094952.jpg

Kanrells Lädermakeri är ett sadelmakeri i Tierp som grundades 2021 och drivs av Linnea Kanrell.

Jag är utbildad inom sadelmakeriyrket och 2015 fick jag mitt gesällbrev. Sedan dess har jag arbetat inom yrket i större produktioner med allt från MC-väskor till möbler och har en bred variation inom hantverket. I slutet på år 2020 valde jag att bygga om en gammal vedbod på gården och startade min egna verkstad, Kanrells.

I verkstaden tillverkas klassiska läderaccessoarer som bälten och väskor. Med mina produkter vill jag att fler ska få ta del av en gedigen hantverkstradition. Tidlös design står i fokus och produkterna ska älskas, användas och hålla länge.

Genom att tillverka på beställning undviker jag överproduktion och har istället ett levande sortiment där varje föremål får sin egen prägel.

Eftersom produkterna tillverkas på beställning så finns det möjligheter att påverka utseendet, som färg på läder, foder eller beslag. Kontakta mig för mer info om du inte finner det du söker här på hemsidan.

Jag utför även reparationer och nyproduktion efter kunders egna önskemål inom sadelmakeri, men även inom båt, mc och inredning/möbler.

Jag har även skapat en kollektion för alla som stickar. Här finner ni korgar, fodral och en del mönster/beskrivningar. Ta del av mina mönster via Ravelry: Kanrells.

Varje produkt tillverkas för hand med stor omsorg och enbart vegetabiliskt garvat läder används i produktionen, bättre för miljö och hälsa.

IMG_20210517_205834_007.jpg

Gesällbrevet är en hantverkares kvalitetsgaranti.

Gesällbrev kan beskrivas som en slags yrkesexamen och är ett bevis på att man har avlagt ett godkänt gesällprov inom ett hantverksyrke. Det krävs 4500 timmar lärlingstid för att sedan göra ett gesällprov.

bottom of page